Camera Deputaților, for decizional în acest caz, a votat marți în unanimitate schimbarea numelui Universității „Danubius” din Galați.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.409/2002 privind înființarea Universității "Danubius" din Galați, în sensul schimbării denumirii universității în „Universitatea Internațională Danubius”.

Inițiativa este a Ministerului Educației, a fost aprobată la finele anului trecut de Guvern și a apărut ca urmare a unei cereri a Universității „Danubius” din Galați în acest sens.

"Aspectele ce țin de modificarea denumirii acestei instituții se vor transpune în noul plan strategic al universității, în care redenumirea instituțională va avea un rol important pentru a dobândi o vizibilitate mai mare în mediul universitar intern și internațional, dar și pentru consolidarea legăturii dintre învățământul superior și societate, sporirea atractivității la nivel național și internațional", se arată în raportul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

În decembrie 2023, Universitatea „Danubius” din Galați a demarat un proiect care are ca obiectiv dobândirea vizibilității acestei instituții în mediul universitar, drept pentru care Consiliul de Administrație și Senatul universității au hotărât schimbarea denumirii instituției, potrivit Monitorul de Galați.

Deputatul USR Claudiu Năsui a spus după vot că este "penibil" că o universitate are nevoie de votul Parlamentului pentru a-și schimba numele și a propus "să schimbăm aberațiile astea".