Decizie fără precedent în ultimii 30 de ani. O hotărâre de Guvern, cea prin care se declară starea de alertă, este modificată printr-o hotărâre a Parlamentului.

Totul a fost aranjat de PSD care a introdus mai întâi în legea stării de alertă un articol prin care și-a creat această posibilitate, iar apoi a modificat anexele hotărârii de Guvern în comisiile juridice. Motivul: menținerea la masa deciziei privind numirile în spitale a propriilor oameni.

”Este de neînțeles, este în afara logicii juridice toată povestea asta. Văd că ei scriu în lege ce vor ei, dar deasupra Parlamentului este cerul și Constituția și Constituția trebuie respectată și de către Parlament”, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean.

Parlamentarii juriști au decis marți seară, în Comisiile de specialitate să amendeze măsurile luate de către Guvern privind aplicarea stării de alertă pe teritoriul României pe o perioadă de 30 de zile.

Mai exact, la propunerea PSD s-au introdus două amendamente: unul care securizează posturile propriilor oameni numiți la conducerea spitalelor și al doilea care prevede obligativitatea Guvernului de a acorda măști pentru persoanele defavorizate. Astfel modificările vizează anexe care fac parte integrantă din Hotărârea de Guvern, ceea ce înseamnă că aceasta este modificată.

Detalii, pe HotNews.ro.