PNL a depus luni la Parlament o solicitare prin care cere revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber.

UPDATE

Avocatul Poporului a transmis printr-un comunicat de presă că nu comentează solicitarea de revocare din funcție, așteptând derularea procedurii parlamentare.

+++

PNL solicită Comisiilor juridice reunite din Parlament să o audieze pe Renate Weber în vederea revocării sale din funcție. 

În sesizarea depusă, PNL contestă, printre altele, declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii (MPN) cu privire la unitățile sanitare care tratează pacienți COVID-19, sub aspectul monitorizării acestora.

O altă critică adusă de liberali este existența unui "grav conflict de interese generat de acțiunea Avocatului Poporului în sprijinul blocării intrarii în vigoare a Legii pentru modificarea Codului Fiscal".

Sesizarea poate fi consultată aici.

+++

PSD consideră că "nu există niciun motiv întemeiat, în acest moment, să fie demis Avocatul Poporului", potrivit purtătorului de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu.

"Noi nu putem comenta deciziile legale ale Avocatului Poporului. Că ne plac, că nu ne plac, ele se întâmplă, exact cum că ne place, că nu ne place", a spus acesta.