Premierului Nicolae Ciucă i-au trebuit numai 2 minute pentru a convinge partidul că nu are nicio problemă în ceea ce privește acuzațiile de plagiat care i se aduc, mai mult, acesta este de părere că teza lui de doctorat este legitimă.

"Am văzut declarațiile domnului Ciucă. Dânsul consideră că teza de doctorat este legitimă. Se bazează pe experiențe personale în cadrul misiunilor din care a făcut parte și și-a afirmat totala deschidere în a trimite teza la verificare. (...) Din punctul nostru de vedere... nu aș comenta mai mult", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la sediul central al partidului.

Citește și: Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, a solicitat analiza lucrării sale de doctorat

Întrebat dacă Nicolae Ciucă a fost prezent la ședința de marți a Biroului Executiv al PNL și dacă a dat explicații despre acuzațiile de plagiat, Stroe a spus că ședința a fost online, iar premierul a transmis liberalilor "ideile pe care le-a avansat și presei și a lămurit activul de partid că nu are nicio problemă".

"A fost un pasaj de 2 minute în care domnul Ciucă a transmis și partidului ce a transmis presei", a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.

Chestionat dacă au fost voci în partid care i-au cerut demisia lui Nicolae Ciucă, Stoe a răspuns: "Exclus așa ceva".

După ce în cazul altor politicieni suspectați de plagiat PNL, dar și Klaus Iohannis cereau de îndată demisii de onoare, Stroe a explicat că e prematur să se lanseze scenarii în cazul prim-ministrului.