Mai mulți lideri locali au criticat scorul slab obținut de liberali la parlamentare, unii dintre ei cerând alegeri interne. Surse din partid citate de Realitatea TV și Pro TV susțin că Alina Gorghiu va demisiona luni.

UPDATE

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că Alina Gorghiu a vrut să își dea demisia din furntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obținute de formațiunea liberală la alegerile parlamentare. Același lucru a intenționat să facă, potrivit surselor citate, și secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

+++

Președintele PNL, Alina Gorghiu, își va anunța oficial demisia luni dimineața, ca urmare a rezultatului slab obținut de liberali la alegerile parlamentare, relatează Pro TV și Realitatea TV, citând surse din partid.

În campanie, Alina Gorghiu a anunțat că va demisiona din fruntea partidului dacă PNL nu va da numele viitorului prim-ministru.

”Să știți că îmi asum foarte clar o demisie dacă Partidul Național Liberal nu va fi cel în jurul căruia se va face majoritatea parlamentară care să dea viitorul premier al României”, a declarat ea, pe 21 octombrie, într-o conferință de presă, la Timișoara.

+++

După publicarea exit-pollurilor, mai mulți lideri liberali din teritoriu au criticat scorul slab al partidului.

Vicepreședintele PNL Brăila, deputatul Vasile Varga, a declarat, pentru Agerpres, că scorul obținut de PNL este "o catastrofă".

”De data asta sunt convins că exit poll-urile nu au greșit. Este posibil să fie un plus, minus 2% în aceste rezultate, dar cam pe acolo sunt. Bineînțeles că nu sunt mulțumit de rezultat. Un procent de 22% pe care PNL să îl câștige la nivelul întregii țării este o catastrofă. Rezultatul PNL este o catastrofă', a afirmat Varga.

Președintele organizației județene a PNL, Vasile Gudu, consideră că scorul de 22% este rezultatul posibil al absenței din partid a unor lideri la nivel național.

 

”Pentru PNL, procentul de 22% este foarte mic. Probabil că ne lipsește liderul sau ne lipsesc liderii naționali. Probabil că nici mesajul nostru nu a fost bine prezentat celor care ne-au urmărit. Speranța mea este că la nivelul județului vom ieși cu un procent de 30%. Va fi o chestiune extrem de importantă pentru noi. La un asemenea procent, am avea un senator și un deputat în Parlament”,

 

a declarat, pentru Agerpres, Vasile Gudu. 

La rândul său, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, s-a declarat nemulțumit de scorul obținut de PNL și a declarat că sunt necesare alegeri ''cât mai repede, în județ și în țară, la nivelul PNL, pentru a se ajunge la conduceri legitime, stabilite prin alegeri democratice''

Președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, susține că alegerile interne în partid sunt ”absolut necesare” după scrutinul de duminică, el spunând că în PNL ”se impune neapărat o analiză serioasă și eventual o conducere reformată, care să preia partidul să-l organizeze și să-l pună pe șine”, că deocamdată liberalii sunt ”săriți de pe șină”.

Filipescu a declarat pentru News.ro că liberalii trebuie să tragă ”o linie” și să socotească ”ce au de făcut în continuare și cu cine”.

Și președintele filialei județene Argeș a PNL, senatorul Ion Popa, afirmă că este ”normal” ca în partid să se organizeze alegeri, după ce vor fi centralizate rezultatele finale ale votului de duminică. Liderul PNL Argeș spune că va demisiona din funcție, dacă filiala pe care o conduce nu va atinge obiectivul propus pentru acest scrutin, scrie News.ro.

În schimb, liderul PNL Iași, Teofil Bălteanu, a spus că "au mai fost unii care au plecat la culcare președinți, dar s-au trezit a doua zi dimineață învinși”.

"Trebuie să avem răbdare și să sperăm că lucrurile, cel puțin în județul și în municipiul Iași, vor sta mai bine”, a declarat, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, liderul local al liberalilor.