Victor Ponta și Viorica Dăncilă au anunțat că-i dau afară din Pro România, respectiv PSD, pe parlamentarii care au votat Guvernul Orban în pofida deciziei de partid.

”Sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor - și că au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea / o lecție despre oameni din care tot nu reușesc să înțeleg și să învăț deajuns / păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău - și oamenii nu îi vor ierta pentru asta / ne despărțim de acești foști colegi care au ales să fie alaturi de Putere / noi rămânem în Opoziție alături de cei care ne votează și care au încredere în mine”, a scris luni seara, pe Facebook, liderul Pro România.

Anterior, și Viorica Dăncilă a anunțat, într-o declarație de presă, că social-democrații care au votat pentru învestirea Guvernului Orban au fost deja excluși din partid.

Parlamentarii PSD Cristina Burciu, Marius Bota, Elena Hărătău și Eugen Gioancă au votat pentru învestirea Guvernului Orban. De asemenea, au votat și șapte parlamentari Pro România - Liviu Balint, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Emilia Meiroșu și Georgian Pop.