Ministrul propus al Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat marți, la audierile din Comisiile de specialitate care îl audiază, că PNL ține "morțiș" să desființeze Secția Specială.

"Ținem morțiș să desființăm Secția Specială, dar mai sunt și alții care vor. (...)", i-a răspuns Cătălin Predoiu unei deputate PSD care acuza PNL că vrea desființarea acestei secții.

Predoiu a mai precizat că nu pot câțiva procurori din București ai Secției Speciale să combată infracțiunile din justiție la nivel națiional.

"Această Secție a fost înființată pentru a combate infracțiunile din justiție. Nu trebuie să intri în detalii tehnice ca să știi că un număr de 15, 20, 25, 50, 100 de procurori cantonați în București nu pot combate infracțiunile din justiție care ar putea să se petreacă la 500 de km de București, la 300 de km sau la 200 de km", a mai explicat Predoiu.

Predoiu a declarat că i s-a spus să extindă Secția prin crearea unor unități teritoriale, dar asta ar însemna 14 sedii în plus, alte scheme de personal, prourori, grefieri, asistenți, șoferi și alți angajați.

"Asta ar însemna să constituim încă un Parchet în paralel cu cele existente", a adăugat ministrul.