Guvernul s-a reunit vineri într-o ședință de Guvern de la ora 10:00, însă jurnaliștii nu au fost lăsați să intre în sală la începutul reuniunii. Nu este pentru prima dată când Guvernul blochează accesul jurnaliștilor la evenimente.

Reporterii au cerut explicații de la Biroul de presă pentru motivul refuzului de a avea acces în sala de ședință, iar răspunsul a fost: "Bună ziua, colegi! Astăzi va fi o sedință scurtă de Guvern, așa cum arată și agenda. Va vom pune la dispoziție imagini de la începutul ședinței. La următoarea ședință de Guvern va fi alocat un moment al oportunităților de imagini. Mulțumim!".

Anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis presei că "Legile educației nu figurează pe agenda de astăzi deoarece doamna ministru (al educației - n.r.) Ligia Deca are înca o situație a stării de sănătate care necesită urmarea recomandărilor medicale de izolare. În privința proiectului de plafonare a prețului RCA, pregătit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF".

Ce se află pe agenda publică a ședinței de Guvern:

 I. PROIECTE DE ORDONANȚE DE URGENȚĂ

1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind cadrul de desfășurare a sprijinului financiar și tehnic acordat de sistemul financiar-bancar în procesul de autorizare și derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

II. PROIECTE DE HOTĂRÂRI DE GUVERN

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind participarea României la Programul pentru evaluarea internațională a elevilor - PISA 2025, inclusiv la opțiunile internaționale dezvoltate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru completarea art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 948/2012 privind actualizarea valorii de inventar, schimbarea regimului juridic al unor imobile aflate în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale, precum și pentru actualizarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

Totuși, agenda poate fi suplimenată cu alte proiecte pe parcurs.

Reamintim că, pe 21 februarie, la Guvern a avut loc o ședință importantă a Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic, în contextul cutremurelor din ultimele săptămâni din România.

Cu toate că ședința a fost anunțată cu o zi înainte, presa nu a avut voie să ia parte la discuții.

Reporterii și fotoreporterii au solicitat în mod insistent lămuriri de la Biroul de presă al Guvernului despre motivul pentru care nu au voie în sală. Singurul răspuns a fost: "Doar oportunități imagini. Mulțumesc frumos".

Mai exact, înainte să înceapă ședința propriu-zisă, jurnaliștii au putut lua câteva cadre cu cei prezenți în sală, după care au fost scoși afară.