Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat într-un interviu pentru Mediafax, că nu ar fi corect ca Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși să se reconstruiască din banii locuitorilor din sector, deoarece e un spital național.

"Noi am face o clădire nouă pentru un spital al Sectorului 1, nu pentru un spital național. Sunt banii locuitorilor Sectorului 1 și trebuie să îi folosim în primul rând pentru locuitorii Sectorului 1, și când spun că e un spital național, spitalul național este pentru toată România. Nu știu dacă e «fair», ca să zic așa, pentru locuitorii Sectorului 1 să folosim banii locuitorilor pentru toată România", a declarat primarul PSD pentru Mediafax.

Declarația primarului vine în condițiile în care Spitalul de Arși se află în administrarea autorității locale.

Întrebat dacă nu se simte obligat să transforme clădirea în care este Spitalul de Arși într-una igienică, în condițiile în care este în administrarea Sectorului 1, Tudorache a răspuns: " În acea clădire, da! Păi, asta o facem. Deci, ea a fost consolidată în 2009, când eu eram viceprimar aici. Am vorbit ieri cu directorul interimar al spitalului, domnul Nițescu, mi-a prezentat o solicitare scrisă, a rămas să mă întâlnesc cu domnia sa joi sau vineri și pot prezenta ce putem face noi, primăria, din ceea ce a solicitat. Bani avem, nu e problema banilor, e problema de legalitate, cum putem să îi ajutăm. Vedem daca se poate repara acel aparat vechi, dacă nu cumpărăm unul nou".

Săptămâna trecută, Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arși a fost închisă de Ministerul Sănătății din cauza condițiilor neigienice în care erau tratați bolnavii și a lipsei unui sistem de climatizare.

Jurnaliștii GSP au dezvăluit problemele grave din acest spital, unde un medic a filmat larve albe pe ceafa unui pacient care, între timp, a decedat. Un alt deces s-a produs din cauza unei transfuzii greșite de sânge.

În ambele cazuri au fost deschise dosare penale.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, pe 14 iulie, că spitalul nu oferă condiții proprii pentru pacienți și pentru personalul medical și că "singura măsură rezonabilă" pe care a luat-o în considerare de mai multe ori ar fi fost închiderea spitalul și transferul activității într-o altă unitate. 

Momentan acest lucru nu este posibil, astfel că ministrul a aprobat un plan de măsuri urgente privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București.