Procesul electoral a fost suspendat în cele două secții de votare din comuna Costinești după ce alegătorii au descoperit că buletinele de vot au fost tipărite greșit, sigla PNL fiind înlocuită cu cea a formațiunii Pro România.

UPDATE

Reprezentanții Biroului Electoral Costinești au anunțat că, după două ore, a fost reluat procesul de votare în cele două secții ale comunei.

+++

Potrivit edilului în exercițiu, Traian Cristea, care nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat, membrii birourilor din cele două secții de votare ale comunei au declarat că au sesizat doar după începerea procesului electoral eroarea ce apare doar pe buletinele pentru alegerea primarului, și anume faptul că în dreptul candidatului PNL a fost tipărită sigla Pro România, chiar dacă specimenele pentru buletinele de vot au fost transmise din timp, în cursul săptămânii trecute.

Locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Constanța, judecătoarea Gabriela Ghervase, a declarat, referitor la acest incident, că a fost transmisă o informare către Biroul Electoral Central și sunt așteptate lămuriri pentru rezolvarea situației, urmând să fie retipărite buletinele, aproximativ 2.700 de exemplare.

Procesul electoral va fi reluat după ce vor ajunge noile buletine de vot în cele două secții din localitățile Schitu și Costinești.