Liderii coaliției de guvernare nu au avut încă discuții despre bugetul de stat pe anul 2022, cu toate că dădeau asigurări că acesta va fi adoptat până de Crăciun.

"Nu am discutat cu ministrul Finanțelor, așteptăm bugetul în coaliție, iar după aceea o să vedem care este calendarul propus de Guvern. Să știți că nu la coaliție se face bugetul, la coaliție o să discutăm din punct de vedere politic. Pe noi ne interesează să nu fie depășiți indicatorii macro agreați. Detaliile, așa cum o să fie construit bugetul, depind de ministrul Finanțelor, de premier. Pe noi ne interesează să fie finanțate proiectele care au fost deja începute, ca PNRR să fie susținut", a declarat Florin Cîțu, întrebat luni dacă e posibil ca bugetul să fie adoptat undeva la sfârșitul lunii ianuarie.

În condițiile în care PNL și PSD spuneau că bugetul va fi adoptat până de Crăciun, dar liderii coaliției nu au avut încă nicio discuție pe subiect, liderul Senatului a replicat: "Nu aș merge spre astfel de interpretări. Astăzi este prima discuție, sunt sigur că există resurse și capacitate în Guvern pentru a finaliza bugetul. Noi suntem aici până pe 23 decembrie. Dacă este nevoie, sunt sigur că Parlamentul lucrează și după 25 decembrie".

Florin Cîțu a spus și că, dacă este nevoie, poate fi convocată o sesiune extraordinară în ianuarie pentru a se adopta bugetul de stat pe anul 2022.