Birourile permanente reunite ale Parlamnetului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită miercuri, la ora 15.00, în plen, urmând ca dezbaterea și votul să aibă loc sâmbătă.

UPDATE "Programul pe care cele două Birouri permanente reunite l-au stabilit pentru astăzi, la ora 15.00, citirea (moțiunii de cenzură - n.r.) și sâmbătă, la ora 11.00, dezbaterea și votul", a declarat vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a spus că, de fapt, nu s-a luat nicio decizie pentru că a fost încălcat Regulamentul prin aducerea ulterioară a deputatului Zisopol, astfel că ședința va fi reprogramată pentru luni.

În replică, Iordache a afirmat că ceea ce a spus Ponta se referă la faptul că, dacă nu va fi cvorum sâmbătă pentru plenul reunit, va avea loc un nou BPR luni.

De asemenea, Iordache le-a transmis celor din opoziție că, dacă tot spun că pot dărâma Guvernul, atunci o pot demonstra în orice zi.

De asemenea, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a refuzat să spună dacă opoziția va asigura sau nu cvorumul sâmbătă.

+++

Calendarul a fost stabilit de PSD, iar liberalii au decis să părăsească ședința pentru a nu asigura cvorumul. În Birourile permanente reunite, PSD are 13 membri, iar opoziția 14,  potrivit unor surse politice din cadrul ședinței.

După ce PNL a părăsit ședința, PSD l-a chemat pe deputatul minorităților Gabriel Zisopol pentru a putea avea cvorum în lipsa PNL.

Opoziția nu a dorit ca moțiunea de cenzură să fie votată în weekend din cauza faptului că foarte mulți parlamentari vor pleca în circumscripțiile electorale și există riscul ca moțiunea să nu adune 233 de voturi.