PSD a depus miercuri moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită astăzi în Parlament și urmează să fie dezbătută și votată săptămâna viitoare.

"Guvernul actual este un dezastru pentru români și firmele românești. Au fost înghețate pensiile, alocațiile iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani pentru clientela politică. Românii au sărăcit, doar în mintea premierului Cîțu o duc mai bine”, a declarat prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

El speră ca și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare să voteze moțiunea de cenzură.

Întrebat dacă s-au purtat negocieri cu Ludovic Orban sau alți parlamentari să voteze moțiunea, Grindeanu a răspuns că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut negocieri cu colegii de la AUR, care vota această moțiune.

”Probabil vor fi colegi parlamentari și din grupul minorităților care vor vota această moțiune. În ceea ce privește parlamentarii din arcul guvernamental nu vreau să intru în amănunte”, a adăugat Grindeanu, potrivit Mediafax.

Florin Ciolacu a declarat luni că, pentru prima dată după 30 de ani de democrație post-decembristă, o moțiune de cenzură are șanse să treacă, uitând că, recent, PSD și-a ”trântit” proprii premieri de trei ori.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți că, atât la nivelul partidului, cât și în cadrul coaliției de guvernare, s-a decis ca parlamentarii majorității să fie prezenți la dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură inițiată de PSD, dar să nu voteze.