Deputații PSD au depus miercuri moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, intitulată "Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor!"

Ce îi reproșează PSD ministrului Voiculescu:

- nu ați făcut nimic de fapt, domnule ministru, ați recunoscut chiar dumneavoastră. De aceea, vom detalia în continuare ce ați fi putut face, dar fie nu v-ați priceput, fie nu ați vrut, fie ați avut alte priorități pentru care ați venit la ministerul Sănătății.

- de o lună și jumătate, în loc de măsuri rapide, viguroase, care să vină și să corecteze tot ce ați criticat atunci când erați în Opoziție, românii au primit un pachet cu acuze despre trecut și altul cu promisiuni despre viitor. Nimic despre prezent! Nimic despre cum rezolvăm problemele acum. 

- ]n ceea ce privește viitorul, toate declarațiile confuze ale actualului ministru, precum și lipsa totală de acțiune, de răspuns, la problemele sistemului medical, ne arată clar că ne îndreptăm rapid spre disoluția sistemului de asistență medicală și de sănătate publică, prin înlocuirea structurilor administrative și a profesioniștilor din ministerul Sănătății și instituțiile subordonate cu prietenii din ONG-uri, prin reluarea prigoanei împotriva medicilor, prin învinovățirea poporului român pentru lipsa de asumare și incapacitatea ministrului de a controla situația pandemiei în România.

- nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică, nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor!

Textul integral al moțiunii poate fi consultat aici.

Moțiunea urmează să fie dezbătută și votată săptămâna viitoare de deputați.