PSD, ALDE și Pro România au anunțat deja că nu vor vota în Parlament pentru prelungirea stării de alertă. Nici UDMR nu consideră că sunt motive pentru prelungirea stării de urgență.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat imediat după anunțul președintelui Klaus Iohannis că starea de alertă va fi prelungită, că PSD nu va vota în Parlament prelungirea acesteia.

"Nu este convingător pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică. În rest, și iertați-mă dacă credeți că această declarație a mea este în notă politică, dar starea de alertă de până acum a însemnat achiziții făcute fără nicun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oameni pe funcții cum nu putem uita acel chelner sau șef de pompe funebre pus șef de spitale, înseamnă tot felul de tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de alertă. În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă", a spus Romașcanu într-o intervenție la Digi24.

Și liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că parlamentarii săi vor vota împotrivă.

"Parlamentarii ProRomania vor vota ÎMPOTRIVĂ!!!", a fost mesajul lui Victor Ponta pe Facebook, alături de o știre prin care era anunțată decizia autorităților de a prelungi starea de alertă.

De asemenea, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut la Antena 3 că "prelungirea stării de alertă nu se mai justifică pentru că în România nu avem focare de infecție decât într-o mică parte a țării". Astfel, acest a propus menținerea stării de alertă doar la nivel local sau județean.

"Colegii mei de la ALDE, împreună cu mine, nu vom mai vota prelungirea stării de alertă și din multe, multe alte motive expuse în ultima perioadă", a declarat acesta.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu există argumente suficiente și informații convingătoare pentru prelungirea stării de alertă cu o lună: "Doar așa, pentru ochi frumoși și inițiative necunoscute, nu ai cum să dai un vot pentru Guvern”.

Liderul UDMR a declarat marți pentru Mediafax că Guvernul lasă impresia că dorește prelungirea stării de alertă doar pentru a guverna singur, pentru a lua decizii fără niciun control al Parlamentului, și nu pentru a ține cont de necesitățile reale din societate.


Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Mai mult pe EurActiv »