Opoziția acuză un nou abuz al parlamentarilor puterii. Astfel, un deputat va putea fi evacuat forțat din sală și suspendat până la 30 de zile dacă protestează. Modificarea regulamentului este, deocamdată, o propunere formulată de Eugen Nicolicea.

"Este interzisă perturbarea activității parlamentare, proferarea de insulte sau calomnii atât de la tribuna Camerei, cât și din sala de ședințe a plenului, a comisiilor sau a celorlalte organisme de lucru ale Paralmentului”, conform propunerii de modificare a regulamentului Camerei Deputaților.

Mai mult, președintele de ședință poate chema la ordine deputații care tulbură dezbaterile sau creează dezordine. În cazul în care, după chemarea la ordine, deputații continuă să se abată de la regulament sau împiedică în orice mod desfășurarea normală a lucrărilor, președintele de ședință retrage cuvântul, iar dacă aceștia persistă, dispune eliminarea acestuia din sală cu ajutorul serviciului de securitate.

„Perturbarea activității parlamentare prin nerespectarea normelor de conduită, de curtoazie și de disciplină parlamentară” și ”blocarea activității parlamentare” sunt trecute, de asemenea, la abateri disciplinare parlamentare.

Aceeași propunere de modificare a Regulamentui prevede: „fără a aduce atingere dreptului de vot în ședința de plen și sub rezerva respectării stricte a regulilor de conduită, suspendarea temporară a participării deputatului la o parte sau la toate activitățile Parlamentului pentru o perioadă cuprinsă între două și treizeci de zile lucrătoare”.

„Liviu Dragnea vrea sa ne scoată din Parlament, la propriu. PSD pregătește modificarea regulamentului intern al Camerei Deputaților, astfel încât parlamentarii USR să nu mai poată participa la ședințele de plen și ale Comisiilor dacă tulbură ordinea în vreun fel. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva din 1989 încoace”, a declarat Dan Barna, liderul USR.