Președintele Camerei Deputaților și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că va convoca sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale.

UPDATE CEx a votat convocarea unei sesiuni extraordinare, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

+++

Potrivit acestuia, decizia vine ca urmare a faptului că Guvernul Orban a anunțat că nu poate mări alocațiile din cauza lipsei de bani.

"Am să solicit colegilor mei deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile spaciale. Am să solicit colegilor o sesiune extraordinară, cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale", a anunțat Marcel Ciolacu.

Potrviti unor surse, sesiunea extroardinară va avea loc în ultima săptămână din luna ianuarie.

+++

Pe 18 decembrie, plenul Camerei Deputaților trebuia să dea votul final privind eliminarea pensiilor speciale, dar acesta nu a mai intrat la vot pentru că raportul Comisiei pentru muncă nu a fost trimis spre plen.

Potrivit unui amendament al președintelui Comisiei, Adrian Solomon (PSD), Avocatul Poporului, membrii Academiei Române, parlamentarii, judecătorii, procurorii, personalul auxiliar din justiție, funcționarii Curții de Conturi, aviatorii, diplomații, foștii președinți ai României, artiștii și sportivii își vor pierde pensiile speciale.

După votul din comisia de specialitate, PSD a reacționat, susținând că inițiativa deputatului Adrian Solomon nu reprezintă poziția partidului.

„PSD se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, precum și a drepturilor altor categorii profesionale și va vota împotriva acestui amendament la ședința de plen de mâine (18 decembrie - n.r.) 

Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuție în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziții singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, a comunicat formațiunea politică.