Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri seară, la România TV, că va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

În intervenția sa la postul TV, Ciolacu a spus că ministrul Claudiu Năsui avea cont pe platforma pe care IMM-urile s-au putut înregistra pentru a obține fonduri europene.

„Au depus 27.000 de companii românești (cereri pentru granturi - n.r.). A venit un ministru, care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce dl. Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă are vreo suspiciune cu privire la faptul că ministrul Economiei ar fi intervenit în alocarea fondurilor pentru firmele mici și mijlocii, liderul PSD a răspuns: „Dar nu trebuie să o am eu, eu o să depun moțiune simplă, eu vreau să văd cum USR-ul nu va vota împotriva unui ministru pe care are suspiciune clară că a făcut un caz de corupție”.

Într-un comunicat de presă remis EURACTIV România, ministrul Economiei a transmis că a luat act de anunțul președintelui PSD privind intenția de a depune o moțiune împotriva sa.

"Am văzut și motivul. Nu este nicio problemă că am avut cont pe platforma de granturi acordate IMM-urilor (Măsura 3). Zilele în care am accesat-o au fost 29 de decembrie si 31 decembrie, înainte să fi fost vreo informație relevantă pe ea. Asadar, nici vorba de intervenit într-o procedură de selecție. Pentru că vreau să fiu 100% transparent și pentru că asta vreau să se întâmple și cu administrația din România, am cerut la STS log-ul accesului pe platformă aferent contului meu. În cazul in care PSD depune moțiunea, voi prezenta în Parlament log-urile puse la dispoziție de STS", a explicat Năsui, citat în comunicatul de presă.

Năsui explică faptul că a vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile.

"Am urmărit să măresc ritmul de evaluare. Ca dovadă, ritmul de procesare a crescut ulterior eficientizării platformei de la 90 de dosare pe zi la peste 800 pe zi.În altă ordine de idei, în momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunțat imediat. Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunți. Am cerut oprirea accesului la platformă și am emis un comunicat legat de această acțiune în aceeași zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă și în arhiva de comunicate a Ministerului", a mai explicat acesta.

El susține că a arătat foarte transparent toate problemele și a depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie în acest caz, de comun acord cu premierul Florin Cîțu.