Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost exclus din PSD, alături de viceprimarul Gabriel Harabagiu și Sorin Iacoban.

Decizia a fost luată vineri în Biroul Permanent Județean al PSD Iași, cu 18 voturi ”pentru” din 21 posibile, conform Mediafax.

Președintele PSD Iași, Maricel Popa, a declarat că, potrivit statutului, decizia este definitivă: "Domnii sancționați cu excluderea au posibilitatea de a se reînscrie peste un an în PSD. Inclusiv domnul Chirica. Ei au avut posibilitatea de a se exprima democratic, dar nu oricum, la colț de stradă. Acesta este motivul excluderii din partid. Eu vreau să colaborez cu domnul primar Chirica, pentru că avem proiecte importante de dus la capăt împreună".

Hotărârea nu e surprinzătoare, primarul Iașiului având de mult timp o relație tensionată cu liderii PSD. Chirica i-a întors împotriva sa și pe mai mulți lideri PSD Iași, care i-au reproșat faptul că, în ianuarie 2018, filiala municipală, controlată de primarul Iașului, și-a anunțat susținerea pentru fostul premier Mihai Tudose, în condițiile în care organizația județeană s-a poziționat de partea liderului partidului, Liviu Dragnea.