Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a anunțat joi că social-democrații au decis să-l cheme pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a explica de ce bugetul de stat pe anul 2021 nu este făcut încă public.

"Am decis să-l chemăm pe premierul Ludovic în Parlament cu un raport referitor la situația bugetului pe anul viitor. Nu înțelegem de ce nu este urcat în transparență decizională și publică proiectul de buget. Dacă nu este nimic de ascuns, totul este corect față de români, de ce nu este publicat? De ce nu se organizează o conferință de presă la nivel guvernamental pentru ca românii să afle intențiile Guvernului?", la finalul Comitetului Politic Național.

Ea a mai spus că sunt "experți" care analizează cum va evolua economia când TVA-ul va fi majorat, iar PSD nu este de acord cu această măsură.

+++

Guvernul nu discută despre modificări de impozite și nici despre schimbarea Codului Fiscal, a declarat joi ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, după ce PSD a lansat această acuzație în spațiul public.

„În acest moment, nu am discutat și nu discutăm despre a modifica Codul Fiscal”, a spus Cîțu la emisiunea matinală a Radio Guerrilla.

Ministrul a spus că nu vor fi nici creșteri ale TVA, sau ale altor impozite și nici nu va fi introdusă cota progresivă.

„Orice modificare va fi discutată cu sectorul privat. Vom merge în direcția cealaltă, de a relaxa”, a promis ministrul. Cîțu a spus că, pentru el, situația ideală ar fi să fie doar câteva taxe mici, pe care să le plătească toată lumea.