Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a afirmat, luni, că nu vede ceva nou în privința partidului anunțat de Liviu Dragnea, în trecut astfel de inițiative având și alți foști lideri ai formațiunii.

"Nu este idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face și alte formațiuni politice. Vă aduc aminte de alți președinți ai PSD care au avut aceleași încercări, aceleași demersuri. Astăzi sunt undeva în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla același lucru, adică nu văd ce ar fi nou astfel încât acest demers să fie de o altă natură. Au mai fost încercări și toate au avut exact același traseu", a declarat Oprea, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat cum comentează declarațiile lui Dragnea potrivit cărora PSD ar fi predat în totalitate președintelui Klaus Iohannis, Oprea a răspuns că atunci când sunt anumite evenimente cum ar fi Congresele PNL și USR PLUS, care declanșează o criză politică, "apar scenarii și către PSD".

"Primul lucru pe care l-aș spune este faptul că am câștigat alegerile, așa că suntem atât de predați către oricare altă instituție, încât le-am făcut în ciudă și i-am bătut de i-am snopit. (...) Și promitem că o să facem la fel data viitoare, o să câștigăm alegerile. Sigur că de fiecare dată când se mai întâmplă ceva, cum ar fi un Congres al PNL sau un Congres al USR PLUS, și se declanșează o criză politică, apar și spre PSD diverse scenarii. Ne-am obișnuit cu ele, sunt aceleași dintotdeauna. (...) Sigur că Liviu Dragnea a fost președintele PSD, a trecut printr-o suferință, totuși, a fost într-o zonă pe care dumnealui a descris-o ca pe un iad. Din punctul acesta de vedere, înțelegem suferința prin care a trecut și îi urăm multă sănătate", a spus Radu Oprea.

El a adăugat că nu simte în PSD prezența serviciilor secrete și că nu a auzit de discuții privind plecarea unora la formațiunea anunțată de Liviu Dragnea.

"Haideți să ne uităm la ultimele sondaje de opinie. Evident că faptul că politicile publice pe care le promovează PSD, care sunt politici publice alternative, soluții față de ceea ce propune Guvernul la problemele reale ale românilor, este acel lucru care contează și rezultatele se văd", a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.