Senatorul PSD Marius Humelnicu a renunțat marți la nominalizarea sa în funcția de ministru al Economiei.

"Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid", a transmis Marius Humelnicu prin Biroul de presă al PSD. 

Marius Humelnicu a fost city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor. De asemenea, acesta a fost și fundaș dreapta la Oțelul Galați, dar a jucat doar două meciuri în prima ligă din România, potrivit GSP.ro.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Ștefan Oprea, a anunțat marți seară, după ședința Consiliului Politic Național, că s-a votat ca în locul lui Humelnicu să fie propus Florin Spătaru.

Acesta este director de resurse umane & corporate affairs la Șantierele Navale Damen Mangalia și președintele ANCONAV - asociație de construcții navale.

O altă decizie a conducerii PSD a fost ca Sorin Grindeanu, propus ministru al Transporturilor, să preia și funcția de vicepremier. Din partea UDMR, vicepremier va fi liderul formațiunii, Kelemen Hunor.