PSD va sesiza CCR pe un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și președinte după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcția de prim-ministru.

„Am stablit depunerea sesizării, în numele președintelui Camerei și al Senatului, pe conflictul juridic de natură constituțională. Vom aștepta răspunsul Curții. Chiar dacă nu stopează demersul, nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenții”, a declarat Marcel Ciolacu la finalul ședinței CExN al PSD.

"Am avut o ședință prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu știm bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituțională. Vom aștepta răspunsul Curții, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenții. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor", a susținut Ciolacu.

El a mai declarat că marți va avea loc o ședință a Birourilor permanente reunite pentru a stabili calendarul audierilor miniștrilor.

"Chiar dacă este o mascaradă, noi suntem consecvenți”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă are sau nu o înțelegere în privința alegerilor anticipate cu Ludovic Orban, Marcel Ciolacu a replicat: "Cum pot eu avea o înțelegere cu domnul Orban? În primul rând, pe cine reprezintă domnul Orban, că tot nu am înțeles? Dânsul e propus de către un partid care nu îl votează, e desemnat, dar nimeni nu îl votează. Ce să vorbesc cu domnul Orban? Dumneavoastră ați face înțelegeri cu un om într-o astfel de situație?".

Sesizarea făcută de social-democrați poate fi consultată AICI.

Majoritatea liderilor PSD a pledat, în spatele ușilor închise, pentru alegerile anticipate. Lideri ca Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu au pledat pentru declanșarea alegerilor anticipate, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate.

Sursele HotNews.ro susțin că în momentu de față PSD este împărțit în două: o parte, în frunte cu actuala conducere, doresc să mergă la alegeri anticipate și o altă parte care încearcă amânarea acestora.

Potrivit surselor citate, condiția pe care o pun cei trei lideri în ceea ce privește alegerile anticipate constă ca acestea să se desfășoare concomitent - alegeri locale și alegeri parlamentare, în aceeași zi.