PSD solicită USR și PLUS "să nu mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență" și se întreabă cum ar fi guvernată România de către aceștia, în condițiile în care "nu sunt în stare nici măcar să-și înregistreze propriile partide".

"PSD solicită USR și PLUS să înceteze să mai dea vina pe alții pentru propria lor incompetență.Motivul respingerii înscrierii alianței este unul strict juridic, respectiv faptul că nu a fost respectată procedura legală pentru înregistrarea celor două partide în Registrul partidelor politice. Această realitate juridică a fost constatată de o largă majoritate din cadrul Biroului Electoral Central, inclusiv de către cei 5 judecători care fac parte din acest for decizional", scrie PSD într-un mesaj pe Facebook.


Social-democrații mai spun că, dacă cei de la USR și PLUS consideră că au fost nedreptățiți, trebuie să aibă încredere în justiție și să urmeze căile legale de atac pentru a-și apăra punctul de vedere.

PSD mai afirmă că există o întrebare pe care cetățenii trebuie să și-o pună: "Cum ar fi guvernată România de către cei de la USR și PLUS dacă nu sunt în stare nici măcar să-și înregistreze propriile partide, așa cum prevede legea?".