Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi că PSD va depune un amendament la legea bugetului pentru anul 2020 pentru dublarea alocațiilor copiilor deoarece veniturile sunt "mult prea mici pentru timpurile de astăzi".

"Deja am hotărât să venim, dacă nu avem posibilitatea de amendament, cu o lege pentru dubarea alocațiilor copiilor. Acest lucru l-a făcut și PNL și nu cred că au ceva împotriva ca și PSD să vină anul acesta cu același amendament", a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu este de părere că "veniturile copiilor sunt mult prea mici pentru timpurile de astăzi".

Întrebat dacă bugetul va putea suporta o eventuală majorare a alocațiilor, șeful interimar al PSD a replicat: "Ce suportă bugetul României e atributul Guvernului".

+++

Pe 14 februarie 2019, plenul reunit al Parlamentului a votat un amendament al PNL la legea bugetului de stat care prevede majorarea alocațiilor copiilor.

Astfel, alocațiile copiilor până în 2 ani s-au majorat de la 200 la 300 de lei, iar alocațiile copiilor între 2 și 18 ani au crescut de la 84 de lei la 150 de lei. Majorările intră în vigoare de la 1 martie 2019.