Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că Ludovic Orban va avea un contracandidat puternic la Congresul partidului, enumerând nume precum Florin Cîțu, Emil Boc sau Ilie Bolojan. Acesta a precizat că el se va alătura echipei câștigătoare.

"E foarte bine să ai retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat și va avea unul foarte puternic", a declarat Rareș Bogdan.

Întrebat dacă el este acel contracandidat, euroaprlamentarul a precizat că el este "extrem de puternic", nu "foarte puternic", adăugând că el se va regăsi în echipa câștigătoare.

Potrivit acestuia, Ludovic Orban ar putea fi contracandidat de oameni precum Florin Cîțu, Emil Boc, Ilie Bolojan sau Dan Motreanu, a mai explicat Rareș Bogdan.

Potrivit unor surse din ședința Biroului Executiv al PNL, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o nouă ședință pentru demararea procedurilor de organizare a Congresului.

+++

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat sâmbătă, la Sălaj, că va candida pentru un nou mandat, la alegerile interne din acest an, ''cu o carte de vizită care este un argument puternic în fața colegilor de partid'', potrivit Agerpres.

"Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toți colegii mei și care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în fața colegilor mei cu un proiect pe următorii patru ani de zile, care să permită PNL să realizeze pentru România tot ceea ce a promis", a declarat sâmbătă Orban.

Potrivit acestuia, Congresul PNL va fi precedat de alegeri în toate organizațiile.

"Congresul înseamnă alegeri în tot partidul, la toate nivelele. Peste tot vom avea conduceri legitimate prin vot în urma conferințelor la nivel local, județean și ulterior în urma congresului", a precizat liderul PNL.

+++

Primarul Clujului Emil Boc s-a aflat ieri în București și s-a întâlnit cu premierul. Florin Cîțu nu a dorit să spună ce au discutat, dar se prefigurează o înțelegere între cei doi în contextul apropiatului Congres.