Mai mulți lideri județeni discută despre o posibilă acțiune de retragere a sprijinului politic pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, și pregătesc o scrisoare de convocare a CEx.

UPDATE

Cu ocazia alegerilor pentru șefia PSD Giurgiu, în municipiu s-au strâns membri importanți ai partidului care și-au manifestat nemulțumirea față de Liviu Dragnea: Niculae Bădălău, candidatul pentru șefia organizației, Paul Stănescu (Olt), Adrian Țuțuianu (Dâmbovița), Codrin Ștefănescu și Mihai Tudose (Brăila).

"Ne așteaptă zile fierbinți la centru", a susținut Codrin Ștefănescu, în timp ce Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au pledat pentru unitatea partidului.

***

Vicepremierul Paul Stănescu și peste 20 de lideri județeni au discutat despre o posibilă acțiune de retragere a sprijinului politic pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, au declarat joi, pentru Mediafax, surse participante la discuții.

Printre liderii județeni participanți la discuții se numără și președintele interimar PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, potrivit surselor citate de agenția Mediafax.

Împotriva lui Dragnea a întors armele și Marian Neacșu, secretarul general al PSD, au declarat pentru G4Media surse din partid. Printre motivele principale ale schimbării radicale de poziție se numără neîncrederea în promisiunile lui Liviu Dragnea că o va pune pe lista de candidați la europarlamentare pe protejata sa, Silvia Claudia Mihalcea.

Conform informațiilor Pro TV, mai mulți lideri PSD pregătesc și o scrisoare prin care să ceară convocarea Comitetului Executiv Național.

Scrisoarea liderilor social-democrați și cererea de convocare a CEx ar putea fi depuse în zilele următoare.

La momentul publicării acestei știri, la sediul PSD a ajuns premierul Viorica Dăncilă. Și miniștrii Carmen Dan, Eugen Teodorovici și Tudorel Toader, acesta din urmă nefiind membru al partidului, se află la sediul PSD.