Liderul PLUS, Dacian Cioloș, îi cere președintelui să prezinte de urgență un calendar pentru declanșarea alegerilor anticipate.

”După aproape trei ani și trei guverne haotice, incompetente și iresponsabile, PSD a pierdut puterea și s-a prăbușit, astăzi, în Parlament. Târziu, după ce au făcut praf legile justiției, finanțele țării, după ce au mințit și au furat.Parlamentarii care au votat azi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să meargă până la capăt și să redea puterea cetățenilor cât mai repede.O nouă majoritate trebuie să devină legitimată, cât mai repede, prin votul cetățenilor României. Îi cerem președintelui Klaus Iohannis să convoace consultări cu toate forțele politice responsabile din România și să prezinte de urgență un calendar prin care, respectând Constituția, să fie declanșate alegeri anticipate parlamentare după dizolvarea actualului legislativ. Trecerea moțiunii de cenzură este doar primul pas pentru organizarea de alegeri anticipate parlamentare, nu o ocazie de a prelua guvernarea fără legitimitate prin jocuri de culise netransparente”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook. 

Președintele USR, Dan Barna, a declarat la Parlament că formațiunea sa va merge la Cotroceni cu pactul, semnat și de PNL, privind necesitatea unor alegeri anticipate.


”Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat. Parlamentul a demis Guvernul PSD care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc de România nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni”, a declarat președintele PNL Ludovic Orban.

El a anunțat că vineri, de la ora 9:00, va fi convocat Biroul politic național al PNL pentru a stabili strategia în perioada următoare.  Întrebat dacă este dispus să preia postul de premier, Ludovic Orban a răspuns: ”Dacă vom fi chemați la guvernare, propunerea e în persoana președintelui PNL, adică în persoana mea, Ludovic Orban”.

”Se cam încheie o epocă proastă”, a spus liderul Pro România, Victor Ponta.

Întrebat care e propunerea de premier, el a spus că a pregătit trei propuneri de premier pe care să le discute cu social-democrații.

Totodată, el a spus că Pro România și PSD ar trebui să sprijine un candidat comun la prezidențiale, Mircea Diaconu.