Deputatul neafiliat Remus Borza a declarat miercuri, de la Tribuna Parlamentului, că indemnizația de 9.000 de lei pe care parlamentarii o primesc este "decentă”, întrucât aleșii nu pot veni "desculți” la serviciu.

"Și alaltăieri, când am discutat pe moțiunea simplă pe muncă am vorbit despre ipocrizia și populismul unor colegi. Ce ipocrizie e mai mare decât să votezi împotriva propriilor indemnizații și să te calci pe picioare la casierie ca să le încasezi? Nu am văzut niciun semnatar din cei 52 pe moțiunea simplă că s-au legat cu lanțuri ca o formă de protest împotriva acestor indemnizații sau că au refuzat să le încaseze, după cum nici la USR nu am văzut niciun coleg care să dea o declarație la casierie prin Secretariatul general, că refuză încasarea indemnizației", a declarat deputatul neafiliat Remus Borza, criticând discursul opoziției cu privire la majorarea indemnizațiilor pe care le primesc parlamentarii, scrie Mediafax.

"Dragii mei, până la urmă indemnizația este un drept constituțional pe care ca orice demnitar avem dreptul să o încasăm. Ce pretenții aveți? Să venim desculți, să venim în cioareci, în opinci, în blugi? (...) Este o indemnizație decentă 9.000 de lei. Nu spun că e mică, nu spun că e mare. (...) Un demnitar prost plătit este vulnerabil la prostie și la corupție. Haideți să punem la adăpost demnitarii țării de astfel de tentații! (...)”, a mai spus Borza.