Jurnaliștii Rise Project anunță că au intrat în posesia a mii de documente din interiorul companiei Tel Drum, la care procurorii DNA nu au avut acces. Potrivit jurnaliștilor, valiza cu documente a fost găsită de un localnic din Teleorman.

Valiza conține un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, dar și mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată, documente personale ale unor interpuși, rapoarte de audit, tabele contabile etc, potrivit unei postări pe contul de Facebook Rise Project.

De asemenea, 14.800 de fotografii și videouri de la evenimentele companiei cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții - majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane.

Rise Project spune că în valiză se mai află peste 54.000 de mailuri și atașamentele de pe adresa de servicu, o tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Totodată, jurnaliștii au intrat și în posesia unei agende cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: "Băsescu”, "Hrebe”, "Dăncilă”, "Bănicioiu”, "Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: "L I V I U”.

Mai multe detalii aici.