Președintele Comisiei pentru învățământ de la Camera Deputaților, Natalia Intotero, a anunțat că la consultările cu președintele Klaus Iohannis pentru proiectul "România Educată", PSD a propus 24 de măsuri.

"Marți, 6 iulie 2021, am participat la consultările de la Palatul Cotroceni pe tema Proiectului <România Educată>. În cadrul discuțiilor au fost prezenți colegi parlamentari din conducerea Parlamentului și membri ai Comisiilor de învățământ din cele două Camere, respectiv președintele României, care a prezentat principalele linii de acțiune, reformele și domeniile educaționale de investiții pentru realizarea cu celeritate a programului care îi privește direct pe elevi și profesori: România Educată", a transmis Natalia Intotero printr-un comunicat de presă.

Ea a mai spus că nu a mers cu "mâna goală" la aceste consultări, ci a înmânat președintelui 24 de măsuri realizate de PSD, care răspund punctual și fac aplicabile dezideratele asumate prin programul național pentru educație.

"În acest document cu măsuri am avut grijă să fie incluse și nevoile făcute cunoscute de elevi, în ultima perioadă în cadrul ședințelor Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, și care se referă la: introducerea voucherelor culturale; asigurarea transportului gratuit; extinderea programului masa caldă ș.a.m.d..", a mai afirmat social-democrata.

Președintele Klaus Iohannis a avut întrevederi cu mmembri ai Guvernului și Parlamentului pentru elaborarea programului "România Educată". În aceste zile proiectul urmează să fie trimis Executivului pentru a fi aprobat.