Guvernul Ciucă a împlinit miercuri șase luni de la învestire și era de așteptat o evaluare a miniștrilor, însă aceasta se amână până spre finalul lunii iunie, a delcarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

"Astăzi (miercuri - n.r.) se împlinesc șase luni de când am preluat guvernarea. Este un prilej să privim cu optimism către obiectivele pe care ni le-am asumat. Nu o să facem un bilanț astăzi, pentru că am convenit ca această activitate să aibă loc la sfârșitul lunii iunie, din motive și argumente cât se poate de obiective. Ne aflăm în plin proces de finalizare a jaloanelor și țintelor asumate pentru trimestrul al doilea și, practic, primul semestru al acestui an. Am convenit, la nivelul coaliției, ca procesul de evaluare pe care îl asumasem pentru primele șase luni de guvernare să fie prelungit până la sfârșitul lunii iunie, când fiecare dintre ministerele coordonatoare de reforme vor trebui să își îndeplinească obiectivele asumate exact așa cum sunt ele prevăzute în documentele formale", a declarat, miercuri, premierul Ciucă.

Pe 12 mai, președintele Klaus Iohannis s-a declarat "sceptic" în privința evaluării miniștrilor la dupa șase luni.

"Evaluarea nu o voi face eu, chiar dacă am opinii personale despre fiecare. Această opinie o voi spune premierului dacă mă întreabă. Nu m-a întrebat până acum. Asta cu evaluările la șase luni, sincer, sunt un pic sceptic. Până la urmă este o Coaliție, fiecare partid are o mândrie că vrea să își păstreze oamenii, că vrea să arate că are oamenii cei mai buni, iar dovada practică este că acest Guvern a făcut față acestor crize de până acum. Îmi permit să vă amintesc faptul că, atunci când am încurajat formarea acestei Coaliții, lumea a crezut că fac o greșeală. Rezultatul este cel mai stabil, solid și performant Guvern din ultimii destul de mulți ani", a comentat Klaus Iohannis.

El s-a întrebat și cum ar fi arătat România în perioadă de război și crize economice cu un Guvern "subțire", care se impune greu, motiv pentru care nu recomandă evaluări acum. 

"Nu cred că ne face bine o mare discuție despre care e mai bun ministru și care este mai slab", a spus acesta.