Mai mulți consilieri social-democrați din cadrul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) au semnat o scrisoare deschisă de susținere a Gabrielei Firea.

"Pentru prima dată în istoria postdecembristă, începând de la alegerile din 2016, Bucureștiul este administrat de o echipă unitară. (...) Din prima zi de mandat, ne-am concentrat eforturile pentru rezolvarea problemelor Capitalei, alături de colegii de la ALDE și de toți cei care au înțeles că suntem în primul rând reprezentanții cetățenilor și abia în plan secund ai unor formațiuni politice. Am fost martori, zi de zi, la eforturile depuse de Dna Primar General pentru deblocarea sau inițierea unor proiecte de anvergură, pentru obținerea sprijinului din partea altor autorități ale statului acolo unde problemele nu puteau fi rezolvate pe plan local", se arată în scrisoarea deschisă semnată de consilierii locali PSD.

Aceștia mai arată că au votat cu toții solicitările adresate Guvernului pentru a trece în administrarea Municipiului București a ELCEN, a Centurii Ocolitoare și a Metroului, "pentru că nicio altă instituție a statului nu va avea interes mai mare pentru aceste obiective decât Primăria Capitalei", notează Mediafax.

Consilierii social-democrați mai transmit că înțeleg demersul politic al Gabrielei Firea și, "având convingerea că nu există o altă agendă ascunsă", o asigură de sprijinul deplin.

Și PSD Ilfov și-a anunțat sprijinul pentru primarul Capitalei.