Senatorii din Comisia juridică au aprobat ridicarea cererii DNA privind ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, după șase luni de tergiversare. Decizia finală va fi luată de plenul Senatului.

UPDATE

"Eu nu cred că vreun social-democrat, vreun coleg de-al meu din grup al cărui lider încă sunt, să își fi schimbat opinia și să fi ajuns la concluzia că trebuie să îmbrățișăm formele de abuz care au paralizat România atâta vreme”, a declarat senatorul PSD Șerban Nicolae, potrivit Mediafax.

+++

Decizia a fost luată cu trei voturi ”pentru”, două abțineri și un vot ”împotrivă”.

Comisia juridică are termen de două săptămâni pentru depunerea raportului în plen, dar, probabil, va face acest lucru mai devreme, a declarat miercuri senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Pe 8 noiembrie 2011, DNA a solicitat ridicarea imunității președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care-l acuză că ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie.

Votul privind cererea DNA a tot fost tergiversat, pe motiv că dosarul are 17.000 de pagini și e foarte greu de studiat. 

De reamintit că ALDE a ratat intrarea în Parlamentul European, nereușind să obțină cel puțin 5% din voturi la europarlamentarele de duminică.