Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIPI) îi provoacă pe Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, situați pe primele două locuri în primul tur al alegerilor prezidențiale, la o dezbatere online.

Locul ales pentru această confruntare este Palatul Culturii din Iași, iar temele de dezbatere care le-au fost propuse celor doi candidați vizează educația, sănătatea, justiția, infrastructura și politica externă. 

"USLIP IAȘI, care reprezintă interesele a 9.000 de membri de sindicat din învățământul preuniversitar, la nivelul județului Iași, propune organizarea unei dezbateri tematice, online, pe pagina noastră de facebook "USLIP IAȘI NEWS", ce are aproximativ 40.000 de urmăritori, în special din zona educației și cu ramificații online în toate județele țării. Transmisia va putea fi preluată și de către posturile de televiziune din România, gratuit", transmite sindicatul printr-un comunicat de presă.

"USLIP IAȘI garantează echidistanța și neutralitatea politică a organizației noastre și a moderatorilor. Amfitrionii acestui eveniment vor fi un profesor și un medic", mai arată sursa citată.