Șefa PSD București, Gabriela Firea, a declarat joi că situația candidatului PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată într-o întâlnire a Coaliției, în acest sfârșit de săptămână sau luni dimineață.

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferințe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzațiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la ședința coaliției.

"Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în țară mâine. Cu siguranță în weekend sau luni dimineață vom avea o întâlnire la nivelul coaliției de guvernare, unde se va discuta și acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Și cu siguranță se va lua o decizie care va fi ulterior anunțată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (...) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere - n.r.), înainte ca liderii coaliției, președinții celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în țară", a precizat Firea într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În ce privește organizarea unei conferințe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzațiile care i se aduc, Firea a spus că acest lucru va fi anunțat de echipa de campanie.

"Acest lucru îl va anunța domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în fața liderilor coaliției că va organiza în aceste zile o conferință de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunța jurnaliștii din domeniul politic și veți fi cu toții invitați", a afirmat ea.

Gabriela Firea a negat informațiile conform cărora echipele de campanie nu ar mai dori să strângă semnături pentru Cătălin Cîrstoiu.

"Colegii noștri de la toate sectoarele, cele șase sectoare, atât PSD, cât și PNL, chiar și în acest moment sunt în cartiere, pe străzi și adună semnături atât pentru primarul general candidat, cât și pentru primarii de sector. De asemenea, pentru Consiliul General și consiliile locale. Noi ne facem treaba cât putem de bine până în ultima secundă, indiferent ce se va întâmpla, ce decizie vor lua liderii coaliției", a declarat senatoarea PSD.

+++

Medicul-candidat Cătălin Cîrstoiu, care tot "amenință" că va susține o conferință de presă și va răspunde tuturor întrebrilor legate de problemele sale din declarația de avere, a fost trimis miercuri în fața microfoanelor de șeful PSD, Marcel Ciolacu.

"În momentul de față eu cred că abordarea cea mai corectă, după decizia Coaliției ca domnul doctor să fie candidatul comun, este ca domnul doctor să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile", a transmis Ciolacu din Qatar.

Ciolacu a revenit apoi și a insistat că medicul trebuie să țină conferința de presă și că "nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații".

"Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în public, în fața presei și să explice toate aceste acuzații", a continuat el.

Inițial el a negat că, așa cum se vehiculează în spațiul public, s-a discutat despre retragerea lui Cîrstoiu cu acesta sau cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, însă apoi a spus că au fost unele discuții în Coaliție și cu stafful tehnic, dar nu "punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat".