Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi că Municipalitatea este la primul tratament privind combaterea șobolanilor, menționând că, în opinia sa, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți.

"În ceea ce privește deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce privește planul de acțiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spații publice, subsoluri de blocuri, de instituții publice, spitale, școli, parcuri ale Municipalității. Am avut și o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem", a afirmat Nicușor Dan la o conferință de presă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă are informații că pe străzile Capitalei au apărut mai mulți șobolani, Nicușor Dan a spus: "Nu există".

"Pentru țânțari avem măsurători să ne spună pe unde sunt. Pentru ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât vedem noi, toți, în viața curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. (...) Nu putem să controlăm în totalitate. Noi nu știm în momentul de față nici care sunt proprietățile municipalităților, dar să știm care sunt clădirile abandonate din București, pur și simplu aceste informații nu există. Și atunci, operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă. Până când nu o să avem evidența proprietăților, nu o să reușim să controlăm cu totul", a mai spus Nicușor Dan.

El a apreciat că este un caz izolat cel al tânărului mușcat de șobolan în Capitală.

"În planul de acțiune votat de Consiliul General sunt trei tratamente pentru rozătoare și 14 pentru țânțari. În acest prim val de tratamente de deratizare s-a acționat doar în parcurile care sunt în subordinea Municipiului București, nu și în parcurile care sunt în subordinea primăriilor de sector, dar o să facem asta și în parcurile care țin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, de săptămâna aceasta", a mai spus primarul general. 

+++

Zilele trecute, un tânăr a fost mușcat de un șobolan în zona parcului Grădina Icoanei din Sectorul 2. Acesta a ieșit din casă pentru a aștepta un curier, iar un șobolan l-a mușcat de picior. În urma incidentului, tânărul a ajuns la Spitalul "Matei Balș" pentru tratament.