Sorin Cîmpeanu, care a demisionat de la Ministerul Educației după acuzațiile de plagiat, și Florin Roman, plecat de la Ministerul Digitalizării din același motiv, au fost propuși de PNL să preia funcții de conducere în Senat și Camera Deputaților.

Cei doi sunt propuși să preia funcțiile de vicepreședinți ai celor două Camere: Sorin Cîmpeanu la Senat și Florin Roman la Camera Deputaților.

Sorin Cîmpeanu îl va înlocui pe Virgil Guran în funcția de vicepreședinte al Senatului, iar Florin Roman îl va înlocui pe deputatul Florin Alexe.

Reamintim că Florin Roman este primul ministru din Guvernul PNL-PSD care a demisionat pe fondul acuzațiilor de plagiat. Pe 15 decembrie 2021, Florin Roman a plecat de la Ministerul Digitalizării după ce Libertatea a descoperit că a plagiat lucrarea de master. (Detalii)

Pe 29 septembrie 2022 a venit rândul lui Sorin Cîmpeanu să demisioneaze din funcția de ministru al Educației, tot în contextul acuzațiilor de plagiat, dezvăluite de jurnalista Emilia Șercan în PressOne. (Detalii)

Parlamentul începe miercuri noua sesiune parlamentară, urmând ca în ședințele de plen să fie aleși membrii Birourilor permanente, respectiv vicepreședinții, secretarii și chestorii.