Înaintea reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern, la Sibiu va avea loc joi dimineața un summit al Partidului Popular European (PPE).

La reuniunea găzduită de președintele PPE, Joseph Daul, vor participa și președintele Consiliului European, Donald Tusk, liderul Comisiei Europene, și cel al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Agenda reuniunii se va concentra pe pregătirea reuniunii informale UE27. 

La summit participă președintele Klaus Iohannis, candidatul PPE pentru postul de președinte al CE, Manfred Weber, președintele PNL, Ludovic Orban, și secretarul general Antonio Lopez-Isturiz. 

Vor mai lua parte președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, premierul bulgar, Boyko Borisov,  premierul leton, Krišjānis Karins, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, cancelarul german, Angela Merkel, premierul Croației, Andrej Plenkovici, și premierul irlandez, Leo Varadkar.

Angela Merkel se va întâlni și cu reprezentanți ai Forumului Democrat al Germanilor din România și ai comunității germane.  

De asemenea, vor fi prezenți la reuniunea PPE membri ai formațiunii care sunt în opoziție în țările lor: Frank Engel (Luxemburg) și Janez Jansa (Slovenia).

Suspendat recent din partid, premierul ungar, Viktor Orban, nu a fost invitat. El participă însă la Summitul informal, prilej cu care va avea și o serie de întâlniri în regiune.

Miercuri, premierul ungar se va întâlni cu lideri ai UDMR și cu oficiali locali, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje la Sânpaul, în județul Mureș, și va vizita Academia de Hochei pe Gheață din Ținutul Secuiesc.

Luni, Orban a anunțat că Guvernul Ungariei își retrage sprijinul pentru candidatura lui Manfred Weber la funcția de președinte al Comisiei Europene.