Senatorul Niculae Bădălău s-a retras din calitatea de membru al Comitetului Executiv Național (CExN), dar rămâne președinte la PSD Giurgiu, susțin surse din cadrul ședinței.

"La începutul CExN a fost una din priorități să discutăm ieșirea nefericită a colegului Niculae Bădălău, unde s-a votat o sancțiune. Nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel central. Organizația județeană va lua măsuri. PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declarație", a explicat șeful interimar al PSD.

Marcel Ciolacu a mai explicat că nu este suficient că Bădălău a făcut un pas în spate, dar deciziile la nivel local se iau în organizații.

Marcel Ciolacu a anunțat că Congresul pentru alegerea noii conduceri a PSD va avea loc pe 29 februarie 2020. 

"Mandatul meu este de a organiza pe 29 februarie un Congres corect și transparent, așa cum au fost toate Congresele PSD. După ce o să fiu sigură că o să duc toate aceste la îndeplinire, o să iau o decizie și în ceea ce mă privește", a spus Ciolacu, întrebat dacă va candida la șefia PS.D

+++

În locul lui Nicuale Bădălău a fost pus finul său, șeful CJ Giurgiu - Marian Mina.

De asemenea, același surse spun că deputatul Cătălin Rădulescu nu mai este reprezentantul PSD pentru relația cu sindicatele, în locul său fiind numit fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.