Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că se va discuta despre o alianță a formațiunii sale cu ALDE doar dacă cei din urmă sunt e acord să îl susțină pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

UPDATE Victor Ponta a declarat ulterior că, dacă ALDE iese de la guvernare, se poate discuta despre formarea unui nou Guvern.

”Dacă ies de la guvernare (ALDE - n.r.), colaborarea noastră poate fi și dincolo de candidatura domnului Diaconu, în zona parlamentară și în zona discuțiilor pentru un nou Guvern. România va avea nevoie de un nou Guvern și eu sunt un mare susținător al ideii că acest Guvern nu funcționează bine", a afirmat Ponta.

+++

"Nu au fost negocieri (cu ALDE - n.r.). Colegii din Pro România au discutat un singur lucru: despre ideea de a avea un candidat al nostru, al Pro România, sau de a sprijini un candidat independent - Mircea Diaconu (la prezidențiale - n.r.)", a declarat Victor Ponta, la Parlament.

El a spus că se va discuta despre o alianță politică Pro România ALDE doar dacă și ALDE îl susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale.

"Dacă nu îl susține ALDE, o să îl susținem doar noi", a mai spus Ponta.

"Eu cred că domnul Diaconu reprezintă un candidat altfel. Nu are în spate partide, nu are în spate tot felul de lucruri. Va fi un candidat independent și un președinte independent și noi îl susținem logistic, altceva ce putem să facem mai mult?", a mai adăugat acesta.

+++

De la ora 13.30, liderii Pro România se reunesc în ședință pentru a decide dacă vor face sau nu alianță cu ALDE.

De asemenea, de la ora 16.00, ALDE va decide dacă iese de la guvernare sau nu.