Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD numără 68 de membri, iar dintre aceștia aproape 20 îi cer demisia lui Dragnea de la șefia partidului și a Camerei Deputaților.

Astfel, pentru ca propunerea de schimbare a lui Dragnea de la șefia PSD să fie validată și să se poată organiza un Congres extraordinar, cel puțin 35 de membri CExN trebuie să fie de acord ca vineri să voteze împotriva lui Liviu Dragnea.

De altfel, organizațiile PSD –  Dâmovița, Olt, Giurgiu, Brăila, Buzău, București, Ilfov, Timiș, Caraș Severin, Argeș, Ialomița, Constanța, Vrancea, Vaslui și Suceava, dar și din Sectoarele 1, 2 și 3 ale Capitalei îi cer lui Dragnea să plece din funcțiile de conducere.

Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea, a declarat miercuri seara la B1 TV că sunt 50 de parlamentari care au semnat scrisoarea, toți de la organizații PSD extrem de puternice, și că numărul acestora continuă să crească.

De asemenea, deputatul de Botoșani Răzvan Rotaru a spus miercuri, într-o intervenție telefonică la Digi24, că sunt în jur de 80 de deputați care susțin plecarea lui Dragnea.

"Da, aș putea să spun că sunt între cei 50. Eu zic că suntem mai mulți de 50. Suntem undeva la vreo 80 de deputați care susținem această schimbare în interiorul partidului pentru a însănătoși acest partid. Pentru că, la acest moment, partidul suferă foarte mult, ne prăbușim în sondaje și oamenii nu mai țin cont de măsurile bune pe care le luăm, cât timp partidul se duce foarte în jos în toate măsurătorile care sunt făcute. Iar liderul partidului este sub partid cu mult. De aceea, cred că Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi și să lase loc unei echipe care vrea să construiască acest partid și să-l ducă acolo unde îi este locul, cât mai sus, să depășim 35-40% pentru viitoarele alegeri”, a spus Rotaru.

Totuși, printre susținătorii fără echivoc ai liderului PSD sunt filialele Teleorman, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Bihor, Mureș, Botoșani, Iași, Gorj, Vâlcea, Dolj, Sibiu, Brașov,Neamț, Satu Mare și Maramureș.

Organizațiile indecise sunt cele din Alba, Galați și Prahova. Totodată, PSD Harghita, Covasna și Cluj nu au transmis încă de partea cui se poziționează.

De partea lui Dragnea se află și Organizația Pensionarilor Social-Democrați (OPSD), care a transmis printr-un comunicat faptul că "își exprimă aprecierea față de conducerea PSD și măsurile luate prin Programul de Guvernare pentru îmbunătățirea vieții persoanelor vârstnice și asigurarea unui trai decent al acestora”.

Tot pensionarii spun că susțin măsurile luate de conducerea partidului, de către președintele Dragnea, pentru "întărirea și unitatea partidului, combaterea tendințelor de dezbinare și incitarea la încălcarea prevederilor statutare”.

Dacă dorința nemulțumiților va primi la CExN-ul de vineri votul a 50%+1 din numărul membrilor Comitetului, premierul Viorica Dăncilă ar urma să asigure interimatul în fruntea partidului până la organizarea unui Congres extraordinar.