Traian Berbeceanu a fost numit joi prefect al Capitalei, potrivit deciziei care a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Duminică seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a spus că nu știe numărul cazurilor de COVID-19 din București pentru că era la cumpărături. Drept urmare, premierul Ludovic Orban a anunțat că l-a schimbat din funcție.

„Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eram la cumpărături. Am fost înștiințat de dl colonel Precup de la ISU că e de 3.02 și trebuie să ne vedem la prefectură. M-am prezentat. Colega dvs a făcut precizarea că sunt mai mult de 500 de infectări. Eu nu am avut această informare, singurul lucru pe care-l știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. La ora la care eu am fost informat, eu nu primisem buletinul. La noi se trimite pe e-mail oficial”, a spus Cojanu.

+++

La începutul lunii decembrie 2019, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, va fi numit șeful său de de cabinet.

În iunie 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanță pentru mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă și a fost atacată de procurori.