Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Antena 3 că ministrul Justiției, Tudorel Toader a făcut mai multe lucruri în Justiție decât mulți dintre predecesorii săi și este singurul care a reușit "să-i clintească un fir de păr lui Kovesi".

”Cred că a avut un rol important în demersul pe care noi, Coaliția PSD-ALDE, l-am făcut pentru a aduce justiția la normalitate, pentru a rupe legăturile oculte, pentru a repune justiția în normalitate. Niciun ministru nu a avut curajul să îi clintească un fir de păr lui Laura Codruța Kovesi. Sau cum a fost cererea de revocare a lui Augustin Lazăr. Eu aș interpreta că sunt gesturi justificate și curajoase. E greu să împaci pe toată lumea", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, acesta a mai spus că la Comisia juridică "s-a întâmplat un mic miracol", iar PNL și USR au votat cot la cot cu ceilalți pentru a modifica articolele Codului Penal. Tăriceanu consideră că opoziția "și-a dat seama că trebuie respectate deciziile CCR".

"Parlamentul face o operație corectă, legală, legitimă. Dacă aceste lucruri erau făcute de Guvern, ar fi fost niște semne de întrebare, care ne-ar fi pus în bătaia criticilor de la Bruxelles", a mai spus acesta.