Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține, la 30 de ani de la reînființarea PNL, că liberalismul nu mai e reprezentat doar de Partidul Național Liberal, ci și de formațiunea sa.

"Nu există și nu văd cum ar mai putea exista în România un partid la fel de glorios ca Partidul Național Liberal al Brătienilor. De numele lui se leagă independența de stat de la 1877, făurirea Regatului României și înfăptuirea României Mari. Liberalii au introdus reforma agrară, organizarea administrației unitare, cea mai democratică Constituție – cea din 1923. (...) Mișcarea liberală din România poate fi consolidată în viitor. Azi, liberalismul nu mai e reprezentat doar de un partid. Azi, pe această scenă a apărut și ALDE", a scris Tăriceanu pe pagina lui de Facebook.


El mai spune că a încercat, "în cei 30 de ani de când slujesc liberalismul, să fac tot ce ține de mine să nu trădez ideile liberale".

"În anii ’90 am militat cu tărie pentru o transformare profundă a României "prin noi înșine”, apoi am condus primul guvern liberal de după Revoluție, cel care a adus integrarea României în Uniunea Europeană și a adus o perioadă de bunăstare pentru toți românii", a mai adăugat șeful ALDE.