Senatorul Călin Popescu Tăriceanu susține că Guvernul Orban pare că va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19, iar numirea unui medic militar care să coordoneze campania "pare să confirme această ipoteză".

"Pare din ce în ce mai clar că guvernul Iohannis-Orban va introduce o campanie forțată de vaccinare împotriva COVID-19! Desele întâlniri cu conducătorii armatei, insistența cu care se vorbește de o „campanie de vacccinare” mă fac să cred că ne vor obliga să ne vaccinăm! Numirea unui medic militar drept coordonator al campaniei de vaccinare pare să confirme această ipoteză!", a scris Tăriceanu pe pagina lui de Facebook.

Tăriceanu se arată sceptic în privința vaccinului anti-COVID care va apărea pe piață și susține că "ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate".

"Eu fac parte dintr-o generație care a fost vaccinată în perioada copilăriei. Cred că vaccinurile au fost eficiente și m-au ferit de cele mai frecvente boli. Dar vremurile sunt altele acum. Atunci erau niște vaccinuri care au fost folosite ani și ani la rând, chiar și de părinții noștri. Astăzi ni se flutură ideea unor vaccinuri care cred că sunt insuficient testate. Adică pare că ne împing să devenim niște cobai", a mai scris acesta.

El întreabă oamenii dacă sunt de părere că "Guvernul Iohannis-Orban ar trebui să ne forțeze să ne vaccinăm sau vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie facultativă?".