Teodor Meleșcanu a anunțat luni, la începutul ședinței de plen a Senatului, că demisionează din funcție.

UPDATE

Până la alegerea unui nou președinte, interimatul este asigurat de social-democratul Titus Corlățean.

Teodor Meleșcanu a anunțat, în plenul Senatului, că demisionează de la conducerea forului.

"Am decis să mă retrag din funcția de președinte al Senatului, deși nu a fost publiată decizia CCR”, a spus acesta.

+++

Ce spunea Meleșcanu cu câteva ore înainte de demisie

"Nu am depus demisia, nu am delegat atribuții. Vom avea astăzi în plen a Senatului și eu sunt convins că vor găsi cea mai bună modalitate pentru a nu bloca sesiunea Parlamentului", a spus Meleșcanu, întrebat dacă va demisiona de la șefia Senatului.

Întrebat cum vede faptul că PSD l-a propus pe Titus Corlățean pentru a prelua șefia Senatului, acesta a spus: "Nicio problemă. Dacă asta e o soluție acceptată cât mai larg, nu am nicio problemă".

Meleșcanu a mai precizat că Titus Corlățean e "o candidatură foarte bună".

De asemenea, Meleșcanu a declarat că nu mai candidează pentru nicio funcție în conducerea Senatului pentru că nu este un om "foarte preocupat de funcții".

El a mai adăugat că ia în calcul să demisioneze, existând posibilitatea să o facă luni, la ședința plenară a Senatului.

+++

Pe 22 ianuarie, Curtea Constituțională a României a admis sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, stabilind că este neconstituțională.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea și a constatat că Hotărârea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea președintelui Senatului este neconstituțională. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Senatului", transmite Curtea într-un comunicat de presă.

Ulterior, Marcel Ciolacu a declarat vineri că Titus Corlățean este propunerea Comitetului Executiv pentru președinția interimară a Senatului.

Acesta a mai spus că Teodor Meleșcanu dorește să-și înainteze demisia de la șefia Senatului, după ce Curtea Constituțională a decis că acesta a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.