Guvernul și Banca Națională a României au o relație de colaborare instituțională și nu este cazul ca președintele Klaus Iohannis să medieze această relație, susține ministrul Finanțelor.

”Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relație instituțională cu Banca Națională a României, am spus și cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanțelor, am avut discuții cu domnul guvernator (al BNR - n.r.), așa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituții a statului", a declarat marți Eugen Teodorovici.

El a mai precizat că premierul Viorica Dăncilă va lua o decizie, dacă președintele va adresa o invitație la Cotroceni.

"Nu este niciun război (între BNR și Guvern - n.r.). Am spus că noi colaborăm, BNR și Ministerul Finanțelor, asta nu am spus că nu ne criticăm. În cadrul acestor discuții, noi colaborăm, dar asta nu înseamnă că nu ne putem exprima alte opinii vizavi de acțiunile băncii centrale", a mai spus Teodorovici. 

Klaus Iohannis a declarat luni seara că va încerca o mediere între Guvern și BNR: "Am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR. În zilele următoare îi voi invita și pe unii, și pe alții la Cotroceni ca să vedem unde sunt de fapt problemele și de ce nu se înțelege care măsuri trebuie luate pentru a îmbunătăți situația”.