Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a anunțat că Theodor Paleologu va candida din partea formațiunii la Primăria Capitalei, în timp ce actualul președinte al partidului, Eugen Tomac, va candida pentru Primăria Sectorului 1.

"Văd că partidele s-au apucat să își facă liste și astăzi (duminică - n.r.), la partid, Tomac a luat o decizie cu privire la candidați. Din partea PMP, care are peste 10% în București o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamțu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ștefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 și Ștefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut și sunt convins că vor face performanță”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Actualul primar, Gabriela Firea, a anunțat în repetate rânduri că va candida pentru al doilea mandat, iar USR l-a desemnat pe Nicușor Dan candidat la Primăria generală.

Ulterior anunțului făcut de USR, într-o conferință de presă, Dacian Cioloș, întrebat dacă PLUS îl va susține în continuare pe Vlad Voiculescu, a răspuns: "Vom avea candidați comuni ai Alianței, luni vom avea ocazia să discutăm cu colegii de la USR, să vedem care e abordarea lor și dacă mergem cu un candidat comun".