Mișcarea politică Liberal Conservatoare (LC) a fost lansată duminică, la Timișoara, în prezența a peste 700 de persoane.

Platforma Liberal Conservatoare a fost înființată în jurul unei comunități de sute de liberali, iar membrii comitetului de inițiativă sunt actualul consilier local din Consiliul Local Timișoara, Raul Ambruș, și foști membri fondatori ai PNL Timiș, Cantemir Pârva, Nicolae Cocean, Ion Rila și Vinu Giumanca, potrivit unui comunicat al noii formațiuni, citat de Agerpres.

"Vom activa în principal în Timișoara și în toate aceste luni am lucrat la partea de organizarea a Platformei. Ne dorim să apărăm valorile liberale și doctrina liberală, deoarece considerăm că alte partide politice intitulate liberale au abandonat aceste principii, iar electoratul de dreapta are nevoie de o reprezentare puternică în tot ceea ce înseamnă susținerea mediului privat, libertățile individuale și dezvoltarea economică a comunității. Suntem o organizație deschisă care vrea să-i atragă pe toți cei care ne împărtășesc gândirea, principiile și doresc o mai mare transparență în viața publică, o cheltuire eficientă a resurselor publice și promovarea meritocratică atât în cadrul organizației noastre, cât și în demnități publice", a declarat Raul Ambruș.